Υλικά

  • 10 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 5 φλ. τσαγιού χυμό ανανά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 στικ κανέλας
  • 10 γαρύφαλλα
  • 10 μπαλίτσες μαύρο πιπέρι
  • 2 κομμάτια φρέσκο τζίντζερ
  • Πορτοκάλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετείστε το κρασί, το χυμό ανανά και την ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέστε τις φέτες πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, τα γαρύφαλλα, το μαύρο πιπέρι και το τζίντζερ.
  3. Δυναμώστε τη φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε να βράσει για μισή με μία ώρα περίπου.
  4. Σερβίρετε σε κούπες και γαρνίρετε με τις ροδέλες πορτοκαλιού.