Υλικά

Μια λαχταριστή μακαρονάδα αναδεικνύεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια με λίγο τριμμένο τυρί στην κορυφή. Έτσι μας το δίδαξαν οι ιταλοί μακαρονάδες, έτσι το κάνουμε. Μόνο που δεν προσέξαμε ακριβώς τι μας είπαν. Όπως μας κατατοπίζει ο διασημότερος τσελεμεντές της Ιταλίας, το «Silver Spoon» (η αγγλική έκδοση του μπεστ σέλερ της ιταλικής κουζίνας τα τελευταία 50 χρόνια «Il cucchiaio d’argento»), το τυρί μπαίνει κάτω από τη σάλτσα! «Το τυρί πρέπει να πασπαλίζεται στα μακαρόνια πριν από τη σος, η οποία το μαλακώνει και το λιώνει», μας λέει το γνωστότερο βιβλίο μαγειρικής της Ιταλίας. Αυτός είναι ο κανόνας. Αν θέλετε, μας λέει πάντως, μπορείτε να προσθέσετε μετά περισσότερο τυρί πάνω από τη σάλτσα…