Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το νερό.
  2. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη.
  3. Στη συνέχεια αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., και απλώνετε μέσα την ζύμη τάρτας σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα και τριγύρω από το σκεύος σπρώχνετε τη ζύμη προς τα μέσα.
  4. Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη μια μεμβράνη και από πάνω της φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει η ζύμη) ψήστε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.