Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε λωρίδες.
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή και πιπέρι.
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
Βήμα 4
Βυθίζετε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πηρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
Βήμα 5
Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
Βήμα 6
Περνάτε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα.
Βήμα 7
Τη σχάρα αυτή τη βάζετε πάνω από το ταψί.
Βήμα 8
Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζετε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
Βήμα 9
Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
Βήμα 10
Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄ αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
Βήμα 11
Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σως γιαουρτιού.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.