Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασόλια

Χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
16:04
15/02/2019
3
loading

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μικρούς κύβους
  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 συσκευασία κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
  • 100 γρ καρότο σε κύβους
  • 100 γρ. σέλερι σε κύβους
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 400 ml ζωμός βοδινού
  • 500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνετε το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο.
  2. Βράζετε τα φασόλια με το δαφνόφυλλο σε χαμηλή φωτιά για 30’.
  3. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφήνετε να κάψει καλά.
  4. Βάζετε τα κομμάτια του κρέατος λίγα λίγα, με τρόπο που να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, και τ’ αφήνετε να ψηθούν εξωτερικά.
  5. Στο ίδιο σκεύος, βάζετε το μείγμα με τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι, προσθέτετε τη ζάχαρη, το πιπέρι, αλατίζετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν.
  6. Θα χρειαστούν 15’ περίπου. Σβήνετε με το κρασί, δυναμώνετε τη φωτιά κι όταν το μείγμα αρχίζει να δένει, προσθέτετε την ντομάτα και τα φασόλια κι αφήνετε να βράσουν για 20’.
  7. Προσθέτετε το κρέας και ολοκληρώνετε το μαγείρεμα σε 30’, σε φωτιά χαμηλής έντασης χωρίς καπάκι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Προσθέτετε τη γραβιέρα και σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Αντικαταναλωτικος

    Ψάχνω προϊόντα προέλευσης με μικρότερη διαφθορά από την Ελλάδα.Και έτσι έχω λιγότερες πιθανότητες να φαρμακωθω.

  2. avatar Αντικαταναλωτικος

    Το μοσχαράκι μεγάλωσε με ενέσεις,τα φασόλια με φυτοφάρμακα.Οποτε ευχαριστώ,αλλά μακριά.

    1. avatar Χμμμμμ……

      Ετσι απο περιεργεια....Εσυ τι ακριβως τρως να το φαμε και εμεις;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει