Υλικά

  • 10 ντοματίνια πλυμένα, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250-300 γρ. φέτα
  • 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8-10 αβγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε.
  3. Βγάζετε το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τα ντοματάκια, μαραίνοντάς τα για 2-3′, ανακατεύοντας διαρκώς.
  4. Απλώνετε στο ταψάκι τα ντοματίνια και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια ή τρίμματα μοιράζοντας τη ομοιόμορφα.
  5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αβγά, αλατοπίπερο και το μαϊντανό.
  6. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί λίγο.
  7. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180° – 200° C για 40′-45′.