Υλικά

  • 500 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά μόνο τους κρόκους
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι φύλλα μέντας
  • 4 κουταλάκια γλυκού λικέρ μέντα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μόλις ζεσταθούν τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
  4. Πριν πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας χωρίς τα κοτσάνια. Τα ζεματάμε για 2 λεπτά και με λίγο γάλα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ καλά.
  6. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το άλλο μείγμα που αφήσαμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.
  7. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε σε μπολάκια.