Υλικά

  • 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για ζύμη
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
  • 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Άνηθο
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε 500 γραμμάρια αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη.
  2. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, ρίχνουμε 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο.
  3. Προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, πλάθοντας τον με τα χέρια μας.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό φύλλο.
  5. Απλώνουμε πάνω σε κάθε φύλλο τη γέμιση και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχματζούν τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.