Υλικά για 6 άτομα

  • 2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κράκερ με αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή 6 μεσαία πυρίμαχα μπολ.
Βήμα 2
Τοποθετείτε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με νερό. Προσθέτετε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό.
Βήμα 3
Βράζετε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι τα καρότα να είναι τρυφερά. Στραγγίζετε τα καρότα και τα κάνετε πουρέ σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα μπλέντερ.
Βήμα 4
Βάζουμε τον πουρέ καρότου σε ένα μεγάλο μπολ. Σιγά- σιγά προσθέτετε το γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 5
Ανακατεύετε τα κράκερ με το τριμμένο τυρί, το κρεμμύδι, το βούτυρο, το αλάτι, το καγιέν και το μαύρο πιπέρι.
Βήμα 6
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια χτυπήστε στο μείγμα πουρέ καρότου και το μείγμα των κράκερ.
Βήμα 7
Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνετε για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώνει λίγο και να έχει χρυσίσει ελαφρά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.