Υλικά

  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • νερό

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.
  3. Προσθέτετε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό και το κρασί. Το αφήνετε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
  4. Το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
  5. Εάν τα λαζάνια σας χρειάζονται βράσιμο, βράστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν βράσουν, βάλτε τα σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζετε να στήνετε το φαγητό ξεκινώντας από τα λαζάνια. Βάζετε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση με το τυρί να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσετε με τα λαζάνια.
  8. Πασπαλίζετε από πάνω τυρί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου για 30 λεπτά.