Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 αυγά
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
  2. Ρίχνετε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.
  3. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30 εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
  4. Προσθέτετε μία κουτάλια σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
  5. Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
  6. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι.