Τα σταφύλια έχουν υψηλή και ποικίλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία. Ιδιαίτερα τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν περισσότερα φλαβονοειδή και φυτοθρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με μελέτες, οι πολυφαινόλες – τα πιο κοινά αντιοξειδωτικά στη διατροφή του ανθρώπου – μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και προσφέροντας ευεργετική δράση στον καρδιακό μυ. Τέλος, το σταφύλι θεωρείται και φυσικό καθαρτικό λόγω της παρουσίας οργανικών οξέων και κυτταρίνης. Πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, συμβάλλει στον αποτελεσματικό καθαρισμό του γαστρεντερικού σωλήνα.

Υλικά (2 τεμάχια)

  • 2-3 κούπες ωμή πράσινη σαλάτα
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 200 γρ. κοτόπουλο ψημένο, κομμένο σε μπουκιές
  • ½ κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κούπα σταφύλια, κομμένα στη μέση εγκάρσια
  • 2-3 κ.σ. παρμεζάνα

Για τη σως

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βήμα 2: Σε μικρό σέικερ ανακατεύουμε τα υλικά της σως και την προσθέτουμε στη σαλάτα.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 347 kcal
  • Υδατάνθρακες: 16,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 22,4 γρ.
  • Λιπαρά: 8,0 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI