Το καρπούζι δεν είναι μόνο μια δροσερή και γλυκιά απόλαυση του καλοκαιριού, αλλά και μια τροφή με σημαντικά θρεπτικά οφέλη για την υγεία. Με περιεκτικότητα σε νερό που ξεπερνά το 90%, αποτελεί ιδανική επιλογή για ενυδάτωση τις ζεστές ημέρες. Η σωστή ενυδάτωση υποστηρίζει τη λειτουργία της πέψης, τα επίπεδα ενέργειας και τη λάμψη του δέρματος. Πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το καρπούζι συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, βοηθώντας στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Παράλληλα, το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχει, ενισχύουν την αποκατάσταση μετά την άσκηση και ανακουφίζουν από μυϊκές κράμπες. Και επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε νερό, μπορεί να συμβάλει στο αίσθημα κορεσμού, προσφέροντας ένα ανάλαφρο αλλά απολαυστικό επιδόρπιο.

Υλικά (6-7 μερίδες)

  • 4 μπανάνες, παγωμένες
  • 1 φέτα καρπούζι, παγωμένη και καθαρισμένη από τα κουκούτσια
  • 100 ml νερό
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 3 κλωναράκια δυόσμου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
  • Βήμα 2: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Βήμα 3: Αδειάζουμε το μείγμα σε τάπερ και το τοποθετούμε για 1 ώρα στην κατάψυξη ώστε να σταθεροποιηθεί η υφή.
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι δυόσμου στο καθένα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 175 kcal
  • Υδατάνθρακες: 16,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,5 γρ.
  • Λιπαρά: 0,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI