Αυτό το πεντανόστιμο και τραγανό φρούτο εποχής, πέρα από τις χαμηλές θερμίδες που έχει, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και καλίου – όλα υπερ-ωφέλιμα συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός καλού μεταβολικού ρυθμού, στην ποιοτική καθημερινή πέψη και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
Υλικά (1 μερίδα)
- 1 νεκταρίνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/3 κούπας νερό
- 1/5 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το νεκταρίνι και να απορροφηθεί το νερό.
- Βήμα 2: Σερβίρουμε μαζί με λίγο παγωμένο γιαούρτι, λίγους ξηρούς καρπούς και έξτρα κανέλα (προαιρετικά), ενώ μπορούμε να τη φάμε και σκέτη.
Η κομπόστα διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 μέρες.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 124 kcal
- Υδατάνθρακες: 4,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 0,5 γρ.
- Λιπαρά: 0,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI