Αυτό το πεντανόστιμο και τραγανό φρούτο εποχής, πέρα από τις χαμηλές θερμίδες που έχει, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και καλίου – όλα υπερ-ωφέλιμα συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός καλού μεταβολικού ρυθμού, στην ποιοτική καθημερινή πέψη και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 1 νεκταρίνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/3 κούπας νερό
  • 1/5 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το νεκταρίνι και να απορροφηθεί το νερό.
  • Βήμα 2: Σερβίρουμε μαζί με λίγο παγωμένο γιαούρτι, λίγους ξηρούς καρπούς και έξτρα κανέλα (προαιρετικά), ενώ μπορούμε να τη φάμε και σκέτη.

Η κομπόστα διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 μέρες.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 124 kcal
  • Υδατάνθρακες: 4,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,5 γρ.
  • Λιπαρά: 0,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI