Υλικά
- 750 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 ώριμες ντομάτες ή 1 συσκευασία των 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
- 200 γρ. ελιές Καλαμών (με κουκούτσι)
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κ. γλ. ρίγανη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 3 φρέσκα φύλλα δάφνης
- 1 κ. σ. ντοματοπολτό
- Φέτα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες το κρεμμύδι, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και κόψτε τις πατάτες σε τέταρτα. Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες, κόψτε τις στα τέσσερα. Καθαρίστε τις ελιές.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το σκόρδο για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
- Προσθέστε στο τηγάνι τις πατάτες, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και τον ντοματοπολτό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει το μείγμα και σιγοβράστε, σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά για 20 έως 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέτετε τις ελιές και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου με ένα κομμάτι φέτα, πασπαλισμένη ρίγανη και λίγο λάδι.