Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Romano
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 αυγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη φρυγανιά, το τυρί Romano, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και κρεμμύδι σε σκόνη.
  3. Προσθέστε το νερό και τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  4. Προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακατέψτε καλά.
  5. Σχηματίστε το μείγμα σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, περίπου 30 λεπτά.