Υλικά

  • 20 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Το χυμό από μισό λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) και τοποθετήστε 5 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι.
  2. Βάλτε το βασιλικό, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στην άκρη.
  3. Αλείψτε κάθε πλευρά των γαρίδων σε κάθε σουβλάκι με το πέστο. Ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 2- 3 λεπτά, αλείφοντας με περισσότερο πέστο καθώς γυρίζετε.
  4. Αν οι γαρίδες δεν έχουν ψηθεί πλήρως, ψήστε για επιπλέον 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρετε αμέσως.