Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά κοχύλια
  • 225 γρ. τυρί cottage
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • Κατεψυγμένο σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας με την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και απλώστε τη μισή ποσότητα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Μόλις είναι έτοιμα, ανακατέψτε το τυρί cottage, την παρμεζάνα, τα καρυκεύματα και 1/2 μπάλα τριμμένης μοτσαρέλας.
  4. Γεμίστε τα κοχύλια με ένα κουτάλι.  
  5. Τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί, περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήστε 25 λεπτά. Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε χωρίς το αλουμινόχαρτο μέχρι να λιώσει το τυρί.