Αυτή την εποχή του χρόνου που ο καιρός είναι πιο φθινοπωρινός, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα αχνιστό ρόφημα με κολοκύθα που θα συνοδεύσει τις cozy στιγμές του σπιτιού. Παρακάτω θα ανακαλύψεις υπέροχες συνταγές, για τις οποίες θα χρειαστείς πουρέ κολοκύθας.

Για να τον φτιάξεις βάλε το εσωτερικό μιας κολοκύθας σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχει κρεμώδη υφή.

Pumpkin Spice Latte

Φτιάξε ένα δυνατό φλιτζάνι από τον αγαπημένο σου καφέ. Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το γάλα (ή το φυτικό ρόφημα της προτίμησής σου) με τον πουρέ κολοκύθας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε το γάλα με τα μπαχαρικά με τον παρασκευασμένο καφέ σου και voila! Συμπλήρωσε με σαντιγί και πασπάλισε με κανέλα.

Ζεστή σοκολάτα κολοκύθας με μπαχαρικά

Απογείωσε την κλασική ζεστή σοκολάτα εμπλουτίζοντάς τη με τις γεύσεις του φθινοπώρου. Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το γάλα και ανακάτεψε με ένα σύρμα το κακάο σε σκόνη, τη ζάχαρη (ή το γλυκαντικό της αρεσκείας σου) και μερικές κουταλιές πουρέ κολοκύθας. Πρόσθεσε μια πρέζα κανέλα, μοσχοκάρυδο και λίγο γαρύφαλλο για πικάντικη ζεστασιά. Γάρνιρε τη με ζαχαρωτά ή μια σταγόνα καραμέλας!

Μηλίτης κολοκύθας

Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε τον μηλίτη και ανακάτεψε τον πουρέ κολοκύθας, με ξυλάκια κανέλας, γαρύφαλλα και λίγο τζίντζερ. Αφήσε το να σιγοβράσει απαλά για να μπορέσουν οι γεύσεις να ενωθούν. Σούρωσε το μείγμα και σέρβιρε το ζεστό. Είναι ένα απολαυστικό ρόφημα για φθινοπωρινές συγκεντρώσεις και κρύες νύχτες.

Υγιεινό smoothie με κολοκύθα

Για μια πιο ελαφριά επιλογή, δοκίμασε ένα ζεστό smoothie κολοκύθας. Ανακάτεψε μαζί πουρέ κολοκύθας, μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, λίγο μπαχαρικό κολοκύθας και μια χούφτα βρώμη. Ζέστανε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό το θρεπτικό smoothie είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.