Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και επικαλύψτε ένα ταψί λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν λεία και απαλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτού χρώματος. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και βούτυρου στο μπολ με τα αυγά και ανακατέψτε προσεκτικά.
Βήμα 5
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά. Μην υπερανακατεύετε το μείγμα.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
Βήμα 7
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25- 30 λεπτά, ή μέχρι να είναι τραγανά από έξω αλλά ακόμα υγρά στο κέντρο.
Βήμα 8
Αφήστε τα brownies να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα κόψετε σε κομμάτια. Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα ή ένα φλιτζάνι καφέ!
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο