Υλικά

  • 50 γρ. κουκουνάρι ή κάσιους
  • Ένα μεγάλο μάτσο φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ρίξτε τους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ή χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο γουδοχέρι και γουδί και χτυπήστε τους σε μια ακατέργαστη σάλτσα.
  3. Διατηρείται για τρεις ημέρες στο ψυγείο.