Υλικά

  • 1 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό εσπρέσο
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • 2 κ. γλ. ψιλή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 φλ. τσαγιού κρύο γάλα
  • 230 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα
  • 300 γρ. μπισκότα γκοφρέτας βανίλιας, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
  • 5 μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τον εσπρέσο και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το 1 κ. γλ. κορν φλάουρ, τα 2 κ. γλ. ψιλή ζάχαρη, το 1 κ. γλ. βανίλια και το γάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος για 6- 8 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε τη σαντιγί στην κρέμα βανίλιας.
  5. Τοποθετήστε μια στρώση από γκοφρέτες βανίλιας στη βάση ενός μεσαίου πυρέξ. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, ταμπονάρετε το μείγμα εσπρέσο στην κορυφή των μπισκότων. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες μπανάνας πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση κρέμας βανίλιας από πάνω. Επαναλάβετε για να φτιάξετε συνολικά 3 στρώσεις. Πασπαλίστε την κορυφή με αλεσμένη κανέλα.
  6. Καλύψτε το ταψί με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 1 ημέρα, μέχρι να σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε με περισσότερες γκοφρέτες βανίλιας για επικάλυψη.