«Η ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο συνεχίζεται», επισημαίνει σε δήλωσή της αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως αναφέρει, «τόσο οι προκαταβολές των νεοεισερχομένων προκειμένου να επικυρωθεί η ρύθμιση τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους, τους προηγούμενους μήνες πληρώνονται στα Ταμεία των ΔΟΥ κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές  κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί  – κεφάλαιο και προσαυξήσεις ρύθμισης – συνολικά 5.458.204.854 ευρώ. Αυτά τα 5,5 δισ. ευρώ αφορούν σε 770.330 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενταγμένα  πλέον στη ρύθμιση».

Η κ. Βαλαβάνη υπενθυμίζει ότι ημερομηνία λήξης στη δεύτερη παράταση που δόθηκε, είναι η 15η Ιουλίου 2015. «Παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτών των ημερών», σημειώνει, «φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ενταχθούν θα πρέπει να οργανώσουν  πρακτικά αυτή τους την ένταξη μέσα στο παραπάνω χρονικό όριο, όπως έκαναν ήδη μερικές χιλιάδες από την αρχή αυτής της εβδομάδας.

«Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, στο πρώτο από τα  δύο κείμενα που τέθηκαν  τηλεσιγραφικά από μεριάς των δανειστών για αποδοχή από την Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 25/6/2015, καθορίζεται  ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση της ρύθμισης μετά τη λήξη της -τότε ακόμα  έληγε  στις 26/6/2015- ούτε θα είναι δυνατόν  να νομοθετηθεί οποιαδήποτε τέτοια ή άλλη ρύθμιση ξανά στο μέλλον», συμπληρώνει.

«Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί  θερμά όλους  τους φορολογούμενους που εντάχθηκαν και συνεχίζουν να εντάσσονται αυτές τις ώρες για  την πέρα από οποιαδήποτε προσδοκία ανταπόκρισή τους», καταλήγει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.