Σε συνδικαλιστικό «εμφύλιο» μεταξύ των δύο ομοσπονδιών του χώρου των πρατηρίων καυσίμων εξελίσσεται η υπόθεση των ελλειμματικών παραδόσεων με τις πειραγμένες αντλίες καυσίμων.

Η αρχή έγινε χθες, με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) που έκανε λόγο χθες για έξαρση του φαινομένου κλοπής των καταναλωτών και ζήτησε ένταση των ελέγχων.

Σήμερα, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) τάχθηκε επίσης υπέρ των ελέγχων για την πάταξη των φαινομένων αυτών, άφησε ωστόσο αιχμές ότι η παρέμβαση της ΠΟΠΕΚ είχε στόχο να μην εγκατασταθούν τα ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων.

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΕΚ απάντησε πριν λίγο στις αιχμές της ΟΒΕ. Όπως αναφέρει, «η θέση μας υπέρ της εγκατάστασης των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης είναι δεδομένη και δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να την επαναλάβουμε επειδή η ΟΒΕ επιμένει στο κυνήγι μαγισσών».

Προσθέτει ακόμη ότι η προσπάθεια για προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και του καταναλωτή πρέπει να είναι διαρκής και να μην εξαντλείται σε περιστασιακούς ελέγχους, και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «εφόσον όλοι οι φορείς της αγοράς, και το υπουργείο, συμφωνούμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους νομοταγείς πρατηριούχους και τους καταναλωτές από τη δράση των παράνομων κυκλωμάτων, η προσπάθεια και η κοινή μας δράση θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην αναζήτηση των μεθόδων που θα θωρακίσουν την αγορά από τέτοιου είδους φαινόμενα».