Ενεργή είναι η διαδικασία έκδοσης επιταγών (vouchers) για τους δικαιούχους των κατηγοριών ενέργειας 1, 2 και 3, του προγράμματος ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία 1 αφορά αντικατάσταση EFT/POS, η κατηγορία 2 αφορά τιμολόγηση επί αυτοκινήτου / διακίνηση παραστατικών εν κινήσει και η κατηγορία 3 λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Η διαδικασία

Για την έκδοση των επιταγών του, ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να εισέλθει στον λογαριασμό του (στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης) και να επιλέξει το πεδίο «Έκδοση & Διαχείριση Επιταγών», ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επισημαίνεται ότι:

  • Οι δικαιούχοι δύναται να εκδίδουν μία ή περισσότερες επιταγές, με αθροιστική αξία (όλες μαζί) έως το συνολικό εγκεκριμένο ποσό ενίσχυσής τους
  • Η δυνατότητα έκδοσης επιταγών θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, σύμφωνα με τις επιμέρους προθεσμίες πραγματοποίησης αγορών προϊόντων και υπηρεσιών ανά κατηγορία ενέργειας. Προτείνεται, ως καλή πρακτική, οι δικαιούχοι να εκδίδουν τις επιταγές τους, αφού έχουν επιλέξει προϊόν προς αγορά και γνωρίζουν την αξία τιμολόγησης και αντίστοιχης επιχορήγησης (ανά τιμολόγιο).

Σκοπός του προγράμματος η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας των ΜμΕ, την αύξηση της ασφάλειας των συναλλαγών, καθώς και στην ενίσχυση της φορολογικής τους συμμόρφωσης.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.