Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ είναι πλήρως καλυμμένη από διεθνείς επενδυτικούς οίκους και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την ενημέρωση των μετόχων για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη.

Επιπλέον, η διοίκηση αναφέρθηκε στις πολιτικές που υλοποιεί η τράπεζα στο νέο περιβάλλον, με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων της και τα συμφέροντα των πελατών της και της εθνικής οικονομίας.

Σημειώνεται πως εκ μέρους της τράπεζας ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Χρ. Αντωνιάδης, παρουσίασε αρχικά τις τελευταίες εξελίξεις στην αναδιοργάνωση του ομίλου και τους κανόνες τραπεζικού δανεισμού στο νέο περιβάλλον, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη μείωση των επισφαλειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής CEO του ομίλου, Στ. Λεκκάκος, παρουσίασε το μακροοικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας και την πολιτική των ελληνικών τραπεζών στην αντιμετώπιση της κρίσης. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη για συνέχιση και ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, τα οποία το προηγούμενο διάστημα προκάλεσαν την πίεση στις διεθνείς αγορές και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της ύφεσης.