Το Netflix έχει αρχίσει τις αθρόες απολύσεις προσωπικού αφού έχασε τον στόχο του για 200.000 νέους συνδρομητές και είδε την αξία των μετοχών της να μειώνεται κατά 50% μέσα σε ένα μήνα. Ο κολοσσός του streaming προχώρησε στις απολύσεις στο Tudum, έναν ιστότοπο γεμάτο με ιστορίες που προορίζονται για την προώθηση των προγραμμάτων του Netflix.

Τουλάχιστον 10-15 υπάλληλοι έγραψαν στο Twitter ότι απολύθηκαν, αν και ο ακριβής αριθμός των απολυμένων παραμένει ασαφής.

Ο ιστότοπος, που ονομάστηκε ως ονοματοποιία για τον ήχο που ακούγεται όταν ξεκινάει μια εκπομπή του Netflix, προοριζόταν να επιτρέπει στους συνδρομητές εσωτερική πρόσβαση στις εκπομπές της εταιρείας.

Το Netflix αρνήθηκε να πει στους Los Angeles Times πόσες θέσεις εργασίας κόπηκαν, λέγοντας απλώς ότι «η ιστοσελίδα των θαυμαστών μας Tudum αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την εταιρεία».

Οι απολυμένοι ζητούν δουλειά μέσω Twitter

Κάποιοι από τους απολυμένους βγήκαν στο Twitter, λέγοντας ότι η εταιρεία τους είχε προσλάβει μόλις μήνες νωρίτερα. Οι απολύσεις τους έρχονται αφού ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι «ο ιός του woke mind» είχε κάνει πολλά από τα Originals του Netflix «μη παρακολουθήσιμα».

«Το Netflix με προσέλαβε πριν από επτά μήνες, μόνο και μόνο για να απολύσει εμένα και ένα σωρό άλλους ταλαντούχους ανθρώπους σήμερα», έγραψε στο Twitter η Evette Dionne, πρώην υπάλληλος του εκδοτικού τμήματος.

Η Sara David έγραψε: «Δυστυχώς και εγώ απολύθηκα από το Netflix και ψάχνω για δουλειά ως συγγραφέας/επιμελητής».

«Λοιπόν, απολύθηκα από το Netflix/Tudum σήμερα. Τα μέσα ενημέρωσης θα είναι μέσα ενημέρωσης, ακόμη και όταν δεν είναι τεχνικά μέσα ενημέρωσης, υποθέτω», έγραψε ο Alex Zaragoza.

Ο Josh Terry πρόσθεσε: «Ωχ! Φαίνεται ότι πρέπει να ξανακάνω αυτό το tweet. Προσλαμβάνει κανείς; Το Netflix μόλις απέλυσε την ομάδα μου. Ήταν απίστευτοι λίγοι μήνες και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με ό,τι θα ακολουθήσει. Το email είναι στο βιογραφικό μου.

Κριτική από τον Έλον Μασκ για το περιεχόμενο

Υπήρξαν διάφορες υποθέσεις για το γιατί ο streamer χάνει τα μάτια του, με πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του CEO της Tesla (και πιθανού μελλοντικού επικεφαλής του Twitter) Έλον Μασκ να κατηγορούν τον «ιό του woke mind».

Απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με τις καταστροφικές επιδόσεις της συνδρομητικής υπηρεσίας, ο Musk είπε: «Ο ιός του woke mind virus κάνει το Netflix unwatchable».

Οι θαυμαστές επικρότησαν τα σχόλια του Μασκ, ενώ κάποιοι τον παρότρυναν να αναλάβει το Netflix αφού ολοκληρώσει τη συμφωνία του με το Twitter.