Την ισχυρή θέληση της γερμανίδας Καγκελαρίου για διάσωση της Ελλάδας και αποφυγή «ατυχήματος» υπογραμμίζει σε σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η γερμανική Bild, τονίζοντας ότι «η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εργάζεται με όλη της τη δύναμη για μία συμφωνία με την Αθήνα, με κάθε κόστος».

Σύμφωνα με τη γερμανική ταμπλόιντ, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται διατεθειμένη να «δώσει ακόμα περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, ακόμα και αν στο τέλος αντιμετώπιζε και ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους».

«Το απόγευμα της Δευτέρας η Μέρκελ διερευνούσε επί τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Καγκελαρία μαζί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, και τον επικεφαλής της ΕΕ Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διατηρηθεί η Ελλάδα στη νομισματική ένωση» αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ.

Παράλληλα, στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις του στελέχους των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Άξελ Σέφερ, ο οποίος τόνισε ότι «η μοίρα της Ελλάδος αυτή τη στιγμή κρέμεται από μία κλωστή. Ο Έλληνας ασθενής είναι λίγο πριν την ανακοπή καρδιάς».