Για καθοριστικό τον ρόλο των δήμων στη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο συνέδριο του ΕΒΕΑ «Επιμελώς Επιχειρείν 2015».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να υπάρξει ένα εναλλακτικό εθνικό πλαίσιο ανάπτυξης αντί για διαπραγμάτευση στη βάση των μνημονίων. Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, με στόχο την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Με ρόλο και λόγο, όπως είπε, σε όλα τα επίπεδα, και με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας σε κρίσιμα ζητήματα όπως: Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της χώρας, το Ενεργειακό, οι Μεταφορές, η προστασία και αξιοποίηση των τοπικών φυσικών πόρων, η διαχείριση των απορριμμάτων, η χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας ορισμένων κατηγοριών επιχειρήσεων κ.α.

«Χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει τοπική ανάπτυξη. Δεν μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορούν να δημιουργηθούν εισοδήματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Γι’ αυτό είναι και δική μας ευθύνη, διευκολύνοντας με κάθε τρόπο και πάντοτε αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, τα επενδυτικά σχέδια που πρόκειται να αναπτυχθούν», ανέφερε ο κ. Πατούλης.