Από την Τράπεζα της Ελλάδος φέρεται να δόθηκε το μερίδιο του λέοντος από τα συνολικά 1,14 δισ. ευρώ που άντλησε σήμερα το Δημόσιο καθώς απείχαν πλήρως οι επενδυτές από το εξωτερικό και υπάρχουν περιορισμοί για τις τράπεζες.

Την πληροφορία μετέδωσε ο ΑΝΤ1 για την κάλυψη του ποσού από την ΤτΕ.

Ειδικότερα κεφάλαια ύψους 1,138 δισ. ευρώ αντλήθηκαν από δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων που διενήργησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,97% από 2,75% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία ενώ ο δείκτης κάλυψης παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,3.

Στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση συμμετείχαν με ποσό της τάξης των 800 εκατ. ευρώ ξένες τράπεζες που σταδιακά αποσύρθηκαν από τις δημοπρασίες εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων, ενώ το κενό δεν μπορούσαν να καλύψουν οι ελληνικές λόγω του γνωστού ορίου που έχει επιβάλει η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών με την αποδοχή των μη ανταγωνιστικών προσφορών έως αύριο το μεσημέρι, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοπρασίας, θα έχουν αντληθεί τα 1,4 δισ. ευρώ που απαιτούνται για το πλήρη ρολάρισμα των εξάμηνων τίτλων που λήγουν την Παρασκεύη. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για συστηματική προετοιμασία από την πλευρά του ΟΔΔΗΧ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.