Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 το Euroworking Group για το θέμα της Ελλάδας.

Οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου και οι μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να καταθέσει η Αθήνα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα έχει ως στόχο να μπουν στο τραπέζι τα μέτρα που θα παρουσιάσουν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιάννης Βαρουφάκης τη Δευτέρα στο Eurogroup.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την εκταμίευση μέρους της δόσης των 7.2 δισ. ή μέρους της με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι αυστηρά.

Ο Β. Σόιμπλε σε δηλώσεις του τόνισε ότι «προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους» και προειδοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη να μην αλλάξει τίποτα από τη συμφωνία.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλούμ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται στο εσωτερικό πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais, ότι πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλ. Τσίπρα είναι απίθανο να τηρηθούν και ότι αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους.