«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την Παρασκευή να παρατείνουν τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα για τέσσερις μήνες, μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων» αναφέρεται σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες στη Νιου Γιορκ Τάιμς.

Όπως σημειώνεται, «η συμφωνία που επιτεύχθηκε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανοίγει το δρόμο για την Ελλάδα ώστε να ξεκλειδωθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τα 240 δισεκατομμύρια ευρώ της δανειακής συμφωνίας, εφόσον η χώρα πληροί ορισμένες υποχρεώσεις που ορίζονται από τους πιστωτές της».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, παρατίθενται αποσπάσματα από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, υπογραμμίζοντας την αναφορά του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «έχουμε δημιουργήσει κοινό έδαφος και πάλι».

Παράλληλα, ιστοσελίδες και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αμερικανικών ΜΜΕ προβάλλουν ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της στην Ευρωζώνη έχουν φτάσει σε συμφωνία πάνω στο αίτημα της χώρας για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, όπως αναφέρεται.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες επικαλείται αξιωματούχο «κοντά στις συζητήσεις», ο οποίος μίλησε μόνο υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να σχολιάσει δημοσίως, όπως τονίζεται, υποστηρίζοντας ότι «επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στη συνεδρίαση της Παρασκευής των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».