Πληθαίνουν οι φήμες ότι η ΕΚΤ φαίνεται να νιώθει πιο… βολικά αν επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα.

Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη εάν υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστος Σκλαβούνης, μιλώντας στους Financial Times.

«Φυσικά έχουμε χάσει τρεις – τέσσερις μήνες, υπάρχει πισωγύρισμα αλλά αν υπάρξει άμεσα συμφωνία, μπορούμε να ανακάμψουμε, μπορούμε να προχωρήσουμε», δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΧΣ.

Ξένος τραπεζίτης που εργάζεται στην Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί διαφορετική περίπτωση από την Κύπρο, όπου είχαν επιβληθεί αντίστοιχα μέτρα το 2013.

«Εάν επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Θα είναι μια καταστροφή. Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος» τονίζει.

Δεύτερος τραπεζίτης σχολιάζει τη στάση των πιστωτών στη διαπραγμάτευση, τονίζει ότι: «Τους πιέζουν από όλες τις πλευρές. Είναι μέρος του συστήματος να τους πνίξουν, να τους κάνουν να καταλάβουν ότι το τέλος πλησιάζει, να αντιληφθούν ότι έχει έλθει η ώρα να υποταχθούν».

Οι Financial Times φοβούνται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και την αργία της καθαράς Δευτέρας.

Μάλιστα φέρνουν ως παράδειγμα την Κύπρου όπου υπήρξαν αυστηροί έλεγχοι, όριο στις ημερήσιες αναλήψεις από τα ΑΤΜ και σειρά ακόμη μέτρων στον έλεγχο κεφαλαίων.