Διαψεύδει η ΕΚΤ τον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων στην Ελλάδα

Σάλος από τη «βόμβα» της FAZ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:39
19/02/2015
Διαψεύδει η ΕΚΤ τον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων στην Ελλάδα
2
loading

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής Frankfurter Allgemeine για πιέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον έλεγχο κίνησης των κεφαλαίων στην Ελλάδα, υπό το φόβο ενός πιθανού bank run προχώρησε η Φρανκφούρτη.

«Δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχου κίνησης κεφαλαίων στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Τι ανέφερε το δημοσίευμα-βόμβα της FAZ

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αισθανόταν πιο άνετα αν η Ελλάδα επέβαλε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων προκειμένου να ανακόψει την εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη κύκλους της Τράπεζας.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και ο εποπτεύων του τραπεζικού τομέα θα ήσαν πιο ήσυχοι εάν υπήρχαν έλεγχοι κινήσεως κεφαλαίων για να προληφθεί η αιμορραγία των τραπεζών», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφώνησε να ανανεώσει τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA, εντείνοντας ωστόσο την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Σημειώνεται ότι FAZ είναι μία συντηρητική γερμανική εφημερίδα, που συχνά απηχεί τις θέσεις της Bundesbank.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Tsouxtra

    Με τούτα και μ' εκείνα , τα χρήματα μπαίνουν στις ντιβανοκασέλες , οι τράπεζες κρέμονται όλο και πιο πολύ απο την ΕΚΤ και άρα η κυβέρνηση μπαίνει στην πρέσα.... Τα δημοσιεύματα μόνο τυχαία δεν είναι ! Οι διαψεύσεις απο την ΕΚΤ δεν είναι ικανές να σταματήσουν τον πανικό, αφού υπάρχει και το προηγούμενο της άρνησής της να δέχετε τα ελληνικά ομόλογα.....
    Τελικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να πιεστούμε ωστε να βρεθεί μια "τίμια" λύση που πολύ θα απέχει απο αυτά που αριχκά διεκδικούσαμε ! Κι ο Καμμένος το...Κούγκι του !

    1. avatar dick

      Αυτα που αρχικά διεκδικουσαμε είναι για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει