Έκδοση εντόκων ύψους 10 δισ. ευρώ ζητά η Ελλάδα

Αίτημα Βαρουφάκη σε Μοσκοβισί και Σαπέν


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:09
03/02/2015
Έκδοση εντόκων ύψους 10 δισ. ευρώ ζητά η Ελλάδα
4
loading

Αίτημα για την έκδοση νέων εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν αλλά και στον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι.

Στόχος της Αθήνας είναι να μπορέσει η χώρα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της και να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Η Ελλάδα έχει ήδη καλύψει με τις προγραμματισμένες εκδόσεις το ετήσιο ποσό των 15 δισ. ευρώ σε μορφή εντόκων γραμματίων που δικαιούται βάσει συμφωνίας με την τρόικα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε το όριο αυτό να αυξηθεί στα 25 δισ. ευρώ.

Πάντως, οι Ευρωπαίοι για την ώρα εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στην πρόταση της Αθήνας, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συστήσει στις ελληνικές τράπεζες - κύριους αγοραστές των ελληνικών τίτλων - να μην επενδύσουν εκ νέου σε έντοκα γραμμάτια, στο πλαίσιο της προσεκτικής διαχείρισης της ρευστότητάς τους.

Η Αθήνα ζητεί και την άμεση επιστροφή των κερδών που έχουν αποκομίσει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που μέχρι τώρα είναι συνδεδεμένα με την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Truth

  ....the other day he was saying in Paris that Europe already gave to much money to Greece, now he is asking for 10 more Billions??? Are these 10 Billions not increasing the debt??

 2. avatar KOS

  Με τι επιτοκιο; Τα 7δις του προγράμματος έχουν 0.8% και λένε οτι δεν τα θέλουν. Τώρα θέλουν 10δις επιπλέον δανικά. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι ακριβώς θέλουν... Περιμένουμε να δούμε και τις προγραμματικές μήπως επιτέλους αποφασίσουν εκεί...

  1. avatar Χρήστος

   Το επιτόκιο θα το μάθουμε αύριο που έχει έκδοση

 3. avatar Ανδρεας

  Ποιος θα στα αγοράσει αυτά; οι ξένοι αποκλείεται, η ΕΚΤ, είπε ο Ντράγκι λεφτά μόνο μετά από υπογραφές για εμάς. Μπράβο Μπαρουφάκη, δικαιώνετε αυτούς που λέγανε πως τελικά το ερώτημα "που θα βρεθούνε τα λεφτά" δεν το είχατε ποτέ και πάτε με μανούβρες να βρείτε λεφτά και χρόνο να τη βγάλουμε!
  Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά ο Ντράγκι έβαλε το τυράκι (ευρωομόλογα) με την φάκα υπογραφής νέας συμφωνίας !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει