Παράταση της υποβολής Ε9 ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:50
18/12/2014
Παράταση της υποβολής Ε9 ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο
1
loading

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για παράταση της υποβολής των δηλώσεων Ε9, που λήγει αύριο Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου απέστειλε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Στην επιστολή ζητείται η παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015, καθώς τα προβλήματα στο TAXISNET και ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων κατέστησαν μη επαρκή το χρόνο που έχει δοθεί για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κυρίε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 42 του Ν.4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» έχει δοθεί παράταση μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2014 για την υποβολή ή τροποποίηση των στοιχείων των ακινήτων των φορολογουμένων. Ο χρόνος που έχει δοθεί για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στο TAXISNET αποδεικνύεται στη πράξη ότι δεν είναι επαρκής λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων και των τεχνικών προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXISNET.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μετά από την κατάθεση της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας των λογιστών φοροτεχνικών για τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που έχουν προβλεφθεί για την διεκπεραίωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πελατών τους, ζητεί την τροποποίηση των περιπτώσεων των εδαφίων α΄ και β΄ της παρ 2 του άρθρου 42 του Ν. 4308/2014 με αντικατάσταση της φράσης «19η Δεκεμβρίου 2014» με τη φράση «31η Ιανουαρίου 2015».
Παρακαλούμε όπως αποδεχθείτε το αίτημα του φορέα μας για άμεση ρύθμιση της παράτασης μέχρι 31 Ιανουαρίου 2015 για την υποβολή των δηλώσεων Ε9».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Pauleta

    1 ημέρα πριν θυμήθηκαν αυτοί να στείλουν την επιστολή; δεν ντρεπόμαστε καθόλου λέω εγώ... Ελληνάρες παντού, όλα την τελευταία στιγμή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει