Τέλος στο ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών

Με απόφαση από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:42
21/11/2014
Τέλος στο ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών
1
loading

Στο πρόβλημα που απασχόλησε τη Γραμματεία Διαφάνειας για την πάταξη κυκλωμάτων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών, έδωσε λύση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλα, με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π., πρόεδρος της οποίας είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, κανένας δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του, αφού η είσπραξη θα γίνεται μέσω τράπεζας, ενώ παράλληλα θα παταχθεί το φαινόμενο του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος με τα «ανώνυμα» δελτία χαμηλού κέρδους, κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, αφού γι' αυτά δεν θα χορηγείται πλέον βεβαίωση κερδών.

Έτσι, δεν θα έχει νόημα για τους επιτήδειους να εμφανίζονται ως νικητές εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων δελτίων χαμηλού κέρδους ετησίως, όπως γινόταν μέχρι τώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο κ. Σούρλας σε δήλωσή του τόνισε ότι «με τον κανονισμό αυτό της Ε.Ε.Ε.Π. τίθεται πλέον τέρμα στο ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SYC

    επιτέλους τα καταφέρατε!
    γνωρίζω πολλούς πράκτορες που έβγαζαν χοντρο χαρτζηλικί από τα δελτία που πάσαραν σε τύπους που ήθελαν να ξεπλύνουν χρήμα. Το ποσοστό κυμαινόταν από 2-5% και το χρήμα γινόταν καθαρό και αστραφτερό!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει