Αναμόρφωση της σχέσης της Ελλάδας με την τρόικα, αλλά και την υποστήριξη των εταίρων σε περίπτωση δυσκολιών άντλησης κεφαλαίων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Μιλώντας στο Συνέδριο του Γαλλόφωνου Forum Επιχειρήσεων με τίτλο: «Επενδύσεις και προγράμματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας» ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να είναι συνεπής στην εκτέλεση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

«Αναμένουμε να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία όσον αφορά την αξιολόγηση του στον τελικό γύρο της αξιολόγησης του προγράμματος, μέσα στον Νοέμβριο 2014», είπε.

Ο κ. Χαρδούβελης πως στο τέλος του 2014 τελειώνει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σχέση με τους Ευρωπαίους και ότι από το 2015 ξεκινά μια νέα σχέση, που θα περιλαμβάνει την υποστήριξη των εταίρων σε περίπτωση δυσκολιών άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές.

«Η συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι μπροστά μας και θα έρθει ως αποτέλεσμα της συνέπειάς μας στους μεταρρυθμιστικούς στόχους που έχουμε αναλάβει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Χαρδούβελης είπε πως είναι απαραίτητο ως χώρα να μην αφήσουμε αναξιοποίητα τα οφέλη της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της εθνικής προσπάθειας των τελευταίων χρόνων και να εισέλθουμε με υπευθυνότητα και σύνεση σε μία νέα περίοδο προοπτικής για τη χώρα και σταδιακής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.