«Βιώσιμο παραμένει το ελληνικό χρέος μολονότι αυξήθηκε στην διάρκεια της πανδημίας», τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στέλνοντας μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM η Ελλάδα είναι η χώρα που αναλογικά με το ΑΕΠ της θα πάρει τα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας θα προέλθει τόσο από την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, από την συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος, από τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης  και της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και από τις πολιτικές που συνδέονται με την ψηφιακή σύγκλιση και την πράσινη ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι το ελληνικό χρέος αυξήθηκε στην διάρκεια της πανδημίας, όπως συνέβη σε όλη την Ευρώπη, αλλά παραμένει  βιώσιμο, εφόσον η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη την οποία η Κομισιόν αναθεώρησε στο 4,1% για φέτος έναντι 3,6% που προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας.       

Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του παρέθεσε το έργο της κυβέρνησης και την πρόοδο σε μία σειρά από πεδία. Έθεσε επίσης εκ νέου στο «τραπέζι» το θέμα της επανεξέτασης και της ευελιξίας στο Σύμφωνο Σταθερότητας.