Σε ρυθμούς… τρόικας κινείται πλέον για τα καλά η κυβέρνηση, καθώς το κλιμάκιο των δανειστών βρίσκεται στη χώρα για να «ξεσκονίσει» όλα τα υπουργεία. Μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, η ελληνική ηγεσία επικεντρώνεται στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, θέμα – κλειδί, που εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, θα μπορέσει να θέσει σε άλλες βάσεις τη διαπραγμάτευση για τα φλέγοντα ζητήματα των κόκκινων δανείων και των φοροελαφρύνσεων.

Η σημερινή ημέρα έχει μια ατζέντα με πυρετώδεις και αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις καθώς το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επισκεφθεί τα περισσότερα υπουργεία.

Συναντήσεις θα υπάρξουν και με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αλλά και την ΕΛΣΤΑΤ.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων της τρόικας

Αλλεπάλληλες συναντήσεις θα έχουν στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς «επιταχύνονται» οι διαπραγματεύσεις, εν όψει της αναχώρησης των εκπροσώπων των δανειστών από την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι εξής συναντήσεις

• Στις 11, με τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε

• Στις 12, οι επικεφαλής της τρόικας θα μετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος (από
ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών)

• Στις 14.00, με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο

• Στις 15.00, με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη

• Στις 16.00, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Ενδέχεται, να ακολουθήσει (στις 18.00) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, ενώ κλιμάκια των δανειστών θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.