Τις θετικές του προβλέψεις για την επικείμενη ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών από το 2015 αποτυπώνει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Στο άρθρο με τίτλο «από το 2015 οι ελληνικές τράπεζες τετραπλασιάζουν τα στεγαστικά δάνεια» φιλοξενούνται δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Alhpa Bank, Θεόδωρου Καλαντώνη, ο οποίος τονίζει πως «το επόμενο έτος θα είναι σημείο καμπής για την ελληνική αγορά ενυπόθηκων δανείων. Οι πολίτες θα δουν ότι οι τιμές δεν πέφτουν πιο κάτω, θα διορθωθεί η λανθάνουσα ζήτηση και οι τράπεζες θα μπουν πιο ενεργά στην προώθηση νέων δανείων».

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας και δανειοδότησης επιχειρήσεων, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Καλαντώνης σημείωσε πως: «Από τα 15 δισ. ευρώ που δίνονταν το 2007, πέρυσι άγγιξαν μετά βίας τα 250 εκατ. Ευρώ. Από το 2010, οπότε και η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, αρκετοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, αφού δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να “παγώσουν” τα δάνεια».

Τέλος αναφερόμενος στο μείζον θέμα των κατασχέσεων, αποσαφήνισε ότι γίνονται μεν περισσότερες, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που η τράπεζα έχει επαρκή στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο οφειλέτης που αρνείται να πληρώσει, έχει πραγματικά τη δυνατότητα να το κάνει.