Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τροπολογίες που θα επιφέρουν ευνοϊκές αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων καθώς και στον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων.

Τις σχετικές αλλαγές εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και τις αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις θα παρέχεται η δυνατότητα σε εκείνους που δεν έχουν δηλώσει ορθά τα ακίνητά τους να προχωρήσουν σε αλλαγές στο Ε9 έως το τέλος του 2014, προκειμένου να οριστικοποιούν τα στοιχεία της περιουσιακής τους καταστάσεως.

Τροποποιήσεις αναμένονται και στον τρόπο υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου ο οποίος επιβάλλεται στην αξία των δικαιωμάτων της πλήρους κυριότητας, της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας επί κτισμάτων και εκτός σχεδίων πόλεων εκτάσεων γης στο μέρος της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων το οποίο υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Η κατάθεση και ψήφιση των τροπολογιών καθυστερεί την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.