Εντός της ημέρας στη Βουλή οι τροπολογίες για τον ΕΝΦΙΑ

Ευνοϊκές αλλαγές και στον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:46
10/07/2014
Εντός της ημέρας στη Βουλή οι τροπολογίες για τον ΕΝΦΙΑ
loading

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τροπολογίες που θα επιφέρουν ευνοϊκές αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων καθώς και στον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων.

Τις σχετικές αλλαγές εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και τις αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις θα παρέχεται η δυνατότητα σε εκείνους που δεν έχουν δηλώσει ορθά τα ακίνητά τους να προχωρήσουν σε αλλαγές στο Ε9 έως το τέλος του 2014, προκειμένου να οριστικοποιούν τα στοιχεία της περιουσιακής τους καταστάσεως.

Τροποποιήσεις αναμένονται και στον τρόπο υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου ο οποίος επιβάλλεται στην αξία των δικαιωμάτων της πλήρους κυριότητας, της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας επί κτισμάτων και εκτός σχεδίων πόλεων εκτάσεων γης στο μέρος της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων το οποίο υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Η κατάθεση και ψήφιση των τροπολογιών καθυστερεί την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει