Στο νέο υψηλό ρεκόρ των 41.530 δολαρίων κατέγραψε σήμερα άλμα, άνω του 5% το bitcoin, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες απώλειές του.

Το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως τα 36.618,36 δολάρια στην πλατφόρμα Bitstamp, πριν ανακάμψει στη συνέχεια. Το αντίπαλο κρυπτονόμισμα ethereum σημείωσε άνοδο 3% ύστερα από βουτιά μεγαλύτερη του 10% μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Το bitcoin έχει κάνει ράλι σχεδόν 1.000% από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου. Για πρώτη φορά διαμορφώθηκε πάνω το επίπεδο των 30.000 δολαρίων στις 2 Ιανουαρίου, αφού ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια στις 16 Δεκεμβρίου.

Κάποιοι παράγοντες της αγοράς έχουν προειδοποιήσει για διόρθωση μετά την άνοδό του στο επίπεδο-ορόσημο των 40.000 δολαρίων αλλά το bitcoin οδεύει προς την 11η ανοδική συνεδρίαση μεταξύ των 12 τελευταίων.

Η αυξημένη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές και πιο πρόσφατα από μικροεπενδυτές έχει τροφοδοτήσει την άνοδο του bitcoin, καθώς η προοπτική γρήγορων κερδών αποτελεί δέλεαρ σε ένα περιβάλλον υπερβολικά χαμηλών αποδόσεων και αρνητικών επιτοκίων.