Την ένταξη των φυσικών προσώπων που είναι εταίροι σε νομικά πρόσωπα, στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία του κορονοϊού ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι δεν είναι δίκαιο, οι προσωπικές εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ) ως νομικά πρόσωπα να εντάσσονται στα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί(αναστολές πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων ρυθμίσεων κλπ.) και τα φυσικά πρόσωπα που είναι εταίροι αυτών, να εξαφανίζονται από την προστασία.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επικαλείται ως παράδειγμα Ομόρρυθμη Εταιρεία τριών εταίρων κλειστή με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας, η οποία ως νομικό πρόσωπο περιλαμβάνεται στα μέτρα προστασίας. Αντίθετα, όπως αναφέρει, οι εταίροι φυσικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν:

  • τρεις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, που πληρώνονται από τα έσοδα της εταιρείας τα οποία μηδενίστηκαν με κρατική εντολή
  • τις ρυθμίσεις των δόσεων των προσωπικών ρυθμίσεων, καθώς επίσης και κάθε άλλη καταβολή φόρων, όταν έχει ουσιαστικά μηδενιστεί το εισόδημά τους με κρατική εντολή.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.