Ιστορικά υψηλές θα είναι οι απώλειες φορολογικών εσόδων για το 2020, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις προ κρίσης προβλέψεις για τη Γερμανία. Θα είναι παρόλα αυτά μικρότερες από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που ανακοινώθηκαν νωρίτερα απόψε, πριν από την κρίση του κορονοϊού αναμένονταν για φέτος φορολογικά έσοδα 816 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα περιοριστούν όμως τελικά στα 717 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα το 2022.

Οι απώλειες θα είναι πάντως, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, κατά 10,6 δισεκατομμύρια χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν, χάρη στη σχετικώς βελτιωμένη πρόβλεψη για τις επιδόσεις της οικονομίας. «Οι πιθανότητες να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο έχουν βελτιωθεί», δήλωσε ο υπουργός και επισήμανε ότι το μερικό «lockdown» του Νοεμβρίου θα επηρεάσει μεν την ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου, αλλά η έκτακτη κρατική βοήθεια θα συμβάλει στον περιορισμό της ζημιάς. Πρόσθεσε δε ότι το πακέτο βοήθειας πιθανόν να κοστίσει περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν ο αρχικός υπολογισμός.