Σίγουρα η περίοδος αυτή είναι δύσκολη για τους πωλητές. Ρωτώντας τους ειδικούς μπορούμε να εντοπίσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη των πωλητών.

1. Μην παραλείπετε να παίρνετε υπόψη τα μηνύματα της αγοράς.

Μία λάθος τιμή μπορεί να βγάλει το ακίνητο σας από την αγορά για πολλούς μήνες. Κάποιοι μεσίτες φουσκώνουν τις τιμές προκειμένου να αναλάβουν το ακίνητο και αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό αφού ακόμα και αν ο αγοραστής καταθέσει μία ρεαλιστική προσφορά μπορεί η δουλειά να μη γίνει λόγω υπερβολικών προσδοκιών που σας έχουν δημιουργήσει άλλοι…

2. Μη βάζετε ψηλά τον πήχη.

Σίγουρα, μπορεί να έχετε αγοράσει το σπίτι σας κατά την περίοδο των υψηλών τιμών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα μπορείτε να πιάσετε την τιμή αυτή. Αν θέλετε μία γρήγορη συμφωνία θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα δεδομένα που ισχύουν την συγκεκριμένη στιγμή στην αγορά. Για να ορίσετε την αξία του ακινήτου σας δείτε τις τιμές στις οποίες πωλούνται τα ανταγωνιστικά σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή και μετά αποφασίστε τα πλαίσια στα οποία θα κινηθείτε.

3. Η αναμονή για μια ανάκαμψη της αγοράς μπορεί να κρατήσει πολύ.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε οι τιμές κατοικίας θα αρχίσουν να κινούνται ανοδικά και πολύ περισσότερο πότε θα φθάσουν στα επίπεδα 2005-2007. Η αναμονή θα μπορούσε να σας κοστίσει πολύ ακριβά γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει.

4. Δώστε μία ρεαλιστική εικόνα του σπιτιού.

Με το να προβάλλετε μία εικόνα διαφορετική από την πραγματική το μόνο που κερδίζετε είναι να χάσετε τον υποψήφιο αγοραστή. Μία πραγματική απεικόνιση του όμως δημιουργεί την εικόνα ενός έντιμου διαπραγματευτή και αυτό εκτιμάται …

5. Κάνετε τις απαραίτητες επισκευές πριν βγει το σπίτι στην αγορά.

Εάν γνωρίζετε ότι ένα μέρος του δαπέδου της κουζίνας πρέπει να αντικατασταθεί, το κάνετε πριν βγείτε να πουλήσετε το σπίτι. Το να αφαιρέσετε το κόστος αυτών των απαραίτητων επισκευών από τη ζητούμενη τιμή, θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο από το να κάνετε οι ίδιοι τις επισκευές.

6. Βεβαιωθείτε ότι ο αγοραστής μπορεί να αντέξει οικονομικά το σπίτι.

Κάθε προσφορά που λαμβάνετε πρέπει να διευκρινίζει ότι ο αγοραστής έχει τα χρήματα ή προέγκριση του δανείου. Μπορεί να ακούσετε μία πολύ καλή προσφορά που να αποδειχτεί αέρας και να χάσετε για χάρη της μία προσφορά από κάποιον που έχει τα λεφτά.

7. Κάνετε εύκολη την πρόσβαση.

Μη κάνετε δύσκολη την παρουσίαση του σπιτιού σε ενδιαφερόμενους γιατί αυτό θα το πληρώσετε με επιπλέον χρόνο.

Πηγή: www.realestatenews.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.