Οι αγοραστές έχουν το πλεονέκτημα σε μια πτωτική αγορά και αυτό γιατί υπάρχει ένα πλεόνασμα των κατοικιών προς πώληση και έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα σπίτι σε καλή τιμή. Η λέξη κλειδί εδώ είναι «ευκαιρία». Υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να ακολουθήσουν επιθετική πολιτική και άλλες που θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Γνωρίζοντας ότι η σωστή πολιτική θα μπορούσε σας γλιτώσει χιλιάδες ευρώ ακολουθήστε τις παρακάτω παροτρύνσεις:

1: Κάνετε την έρευνα σας.

Οι αγοραστές έχουν κατά κανόνα το πλεονέκτημα σε μια πτωτική αγορά , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε μια συναλλαγή στα τυφλά. Υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς παντού απο όπου μπορεί να συλλέξουν πληροφορίες. Ο στόχος της έρευνας αυτής είναι να γνωρίσετε το εύρος τιμών για την περιοχή.

2: Σιγουρέψτε την χρηματοδότηση.

Αν έχετε το τίμημα σε μετρητά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως χρειαστείτε δάνειο βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να το εξασφαλισετε και γι’ αυτό πάρτε μία προέγκριση απο την τράπεζα. Επίσης καλο είναι να έχετε έναν ειδικό (μηχανικό, δικηγόρο κ.ά.) που θα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

3: Ψάξτε για ακίνητα που είναι στην αγορά για πολύ καιρό.

Πωλητές που έχουν στην αγορά το ακίνητο πολύ καιρό βαρέθηκαν και βιάζονται. Αυτό δίνει στο αγοραστή μία πρόσθετη διαπραγματευτική δύναμη. Αν το σπίτι βρίσκεται στην αγορά για πολλούς μήνες, αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής έχει υποχωρήσει απο το αρχικό τίμημα αν φυσικά θέλει να πουλήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον πωλητή να καλυψει τις δαπάνες επισκευών.

4: Βεβαιωθείτε ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι καθαροί.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης κάποιοι πωλητές ψάχνουν να ξεφορτωθούν ακίνητα που έχουν βάρη. Κάντε λοιπον έναν ενδελεχή νομικό έλεγχο πριν δώσετε προκαταβολή και συμφωνήσετε το τίμημα.

5: Αποφύγετε έναν πόλεμο προσφορών

Όταν αγοράζετε σε μια πτωτική αγορά, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να μπείτε σε ανταγωνισμό προσφορών με κάποιο άλλο ενδιφερόμενο. Ένας πόλεμος προσφορών είναι σχεδόν πάντα μια άσκοπη σπατάλη χρόνου και χρημάτων. Η καλύτερη στάση για την αποφυγή ενός πολέμου προσφορών είναι να θέσετε ένα όριο τιμής και να επιμείνετε σε αυτό. Θυμηθείτε, υπάρχει αφθονία των σπιτιών εκεί έξω…

6: Μη φοβάστε την αναζήτηση

Σε μια πτωτική αγορά υπάρχουν πάντα πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες. Αν δεν έχετε αποκομίσει τα οφέλη που θέλετε προχωρήστε παρακάτω. Θυμηθείτε ότι σε μια πτωτική αγορά, ο αγοραστής έχει το πάνω χέρι. Μερικοί πωλητές αρνούνται να κατανοήσουν ότι η αγορά είναι στα κάτω και δεν θα δέχονται καμία προσφορα χαμηλότερη από ό, τι αισθάνονται ότι αξίζει το ακίνητο τους .

Πηγή: www.realestatenews.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.