Προειδοποιητικά πυρά από τον Moody’s στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου

Μείωσε το αξιόχρεο του κατά μία βαθμίδα με φόντο το Brexit και τον κορονοϊό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6:41
17/10/2020
Προειδοποιητικά πυρά από τον Moody’s στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου
2
loading

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s μείωσε χθες Παρασκευή κατά μία βαθμίδα το αξιόχρεο του δημοσίου του Ηνωμένου Βασιλείου, στο επίπεδο Aa3 (από Aa2), επικαλούμενος την επιδείνωση της οικονομικής και δημοσιονομικής θέσης του Λονδίνου, εξαιτίας των συνεπειών του Brexit και της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς, καθώς η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως τα μέτρα εντείνουν την πίεση στην οικονομία του ΗΒ, που ήδη βάραιναν οι αβεβαιότητες γύρω από το Brexit, δηλαδή το οικονομικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ ως το τέλος του 2020, πιθανόν θα έχει περιορισμένη στόχευση κι επομένως η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ, κατά την άποψη του Moody’s, θα συνεχίσει να ασκεί καθοδική πίεση στις ιδιωτικές επενδύσεις και στην οικονομική ανάπτυξη», εξήγησε ο οίκος.

Η υποβάθμιση του αξιόχρεου του βρετανικού δημοσίου από τον Moody’s ανακοινώθηκε την ημέρα που ο Τζόνσον δήλωσε ότι το ΗΒ θα πρέπει να προετοιμαστεί για το σενάριο που αποκαλείται no deal, την απουσία οποιασδήποτε συμφωνίας με τις Βρυξέλλες, χωρίς πάντως να διακόψει τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Moody’s αναθεώρησε την προοπτική του αξιόχρεου του βρετανικού δημοσίου σε «σταθερή» (από αρνητική), γεγονός που αντανακλά την εκτίμησή του ότι η κατάσταση ως προς το δημόσιο χρέος οδεύει σε σταθεροποίηση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μητσος123

    dream on pal...

  2. avatar Mστ

    Ακόμα είστε στην αρχή, τώρα θα πάρουν γερό μάθημα οικονομικών οι οπαδοί του Μπαρούφ του τσιπρα και της δραχμής. Σε ελάχιστα χρόνια το ΗΒ ή η Αγγλία αν αυτό έχει διαλυθεί θα είναι ένα προάστιο της Ισλαμαμπάντ και του Καΐρου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει