Στο 6,19%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, μειώθηκε η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων. Όπως τονίζει δημοσίευμα των Financial Times, η εξέλιξη αυτή λειαίνει τις προοπτικές επιτυχούς επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων.

Η χθεσινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να εγκρίνουν τη χορήγηση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ενίσχυσε την ελληνική αγορά, ωθώντας τον δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κοντά σε υψηλό τριετίας και μειώνοντας την απόδοση των δεκαετών ομολόγων κατά 15 μονάδες βάσης στο 6,19%, αναφέρει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, το Reuters είχε μεταδώσει ότι η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 6,4%, καθώς η διάθεση των επενδυτών αυξήθηκε μετά τη συμφωνία των διεθνών δανειστών της χώρας να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση του προγράμματος βοήθειας.

Το spread των δεκαετών ελληνικών ομολόγων (η διαφορά της απόδοσής τους έναντι αυτής των αντίστοιχων γερμανικών) μειώθηκε στο 4,82%, σύμφωνα με στοιχεία των Financial Times.

Τα ελληνικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 23% στους επενδυτές στο πρώτο τρίμηνο του 2014, τα υψηλότερα μεταξύ των τίτλων 14 χωρών της ευρωζώνης που καταγράφουν οι δείκτες του Bloomberg.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι Αμερικανοί επενδυτές τοποθετούν κεφάλαια στα χρηματιστήρια των ευρωπαϊκών χωρών που υπέφεραν περισσότερο κατά την κρίση κρατικού χρέους το 2011, συμβάλλοντας στην επίτευξη των υψηλότερων κερδών φέτος στα χρηματιστήριά τους.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 14% φέτος, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των αναπτυγμένων αγορών. Οι μετοχές στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θα συνεχίσουν να κάνουν ράλι, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία ότι η οικονομική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε υψηλότερες αποδόσεις, σύμφωνα με αναλυτή της τράπεζας Barclays στο Λονδίνο, αναφέρει το δημοσίευμα.