Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση μέχρι και τις 29 Ιουλίου

Δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:42
18/06/2020
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση μέχρι και τις 29 Ιουλίου
2
loading

Παράταση πήραν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η παράταση είναι μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας» η παράταση «κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar stathopa77

    Τα χειρότερα έρχονται. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δουλεύουν ήδη εκ περιτροπής, ή με ρεπό, μείωση μισθου δηλαδή από 10-20% με αβέβαιο μέλλον, οι απολύσεις έρχονται και το 40% ανεργεία είναι στα προσεχώς. Μόνο οι δημόσιοι γλιτώνουν όπως πάντα (και μετά λέτε για ΣΥΡΙΖΑ)

  2. avatar ΜΙΧ

    ΦΟΒΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 2% ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΦΑΠΑΞ!ΦΟΒΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ.ΥΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ-ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ!ΕΛΕΟΣ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΕΝΕΤΕ ΑΛΛΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει